Γκοτζιμπέρι

ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΥ ΤΟ ΜΟΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

Το γκότζι μπέρυ είναι μια υπερτροφή που μπήκε πρόσφατα στην ζωή μας και καταναλώνεται κάθε μέρα και από περισσότερους καθώς έχει πολλά οφέλη.

Ένα από αυτά είναι ότι βοηθάει στην όραση καθώς περιέχει β-καροτίνη και ζεαξανθίνη.

Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, βοηθούν στην μείωση χοληστερόλης και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Ακόμη βοηθούν στην δυσκοιλιότητα διότι περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνη C, ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο και σελήνιο τα οποία είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση και ανανέωση της βλεννογόνου του εντέρου.

Η κατανάλωση των γκότζι μπέρυ ενισχύει το ανοσοποιητικό και δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας.

Τέλος, τα γκότζι μπέρυ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών καθώς περιέχουν 1gr. ανά κουταλιά.

ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Φρέσκο
  • Καταψυγμένο
  • Αποξηραμένο
  • Μπορούμε να τα συνδυάσουμε σε σαλάτες,  γιαουρτάκια, smoothies ή ακόμα και σκέτα τρώγονται πολύ ευχάριστα λόγω της γλυκιάς τους γεύσης.