Συνταγές

Φτιαχνουμε σπιτικό λικέρ με αρώνια

Η αρώνια είναι φυλλοβόλος θάμνος της οικογένειας Ροδίδες, ιθαγενής της ανατολικότερης Βόρειας Αμερικής που απαντάται κυρίως σε υγρά δάση και σε έλη. Το γένος συνήθως θεωρείται ότι περιλαμβάνει 2 είδη ή 3, ένα από τα οποία καλλιεργείται και στην Ευρώπη.

Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό και για τροφή. Οι καρποί μπορούν να φαγωθούν ωμοί, ωστόσο συχνότερα γίνεται επεξεργασία σε αυτούς. Η γεύση του είναι στυφή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή κρασιού, μαρμελάδας, παγωτού, τσαγιού, μπίρας, σιροπιού, χυμού, ορεκτικών και αλκοολούχων ποτών με εμποτισμό.

Τα φύλλα του είναι απλά και το φθινόπωρο γίνονται πολύ κόκκινα. Τα άνθη είναι μικρά με 5 πέταλα και 5 σέπαλα.

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΙΑΚ,

2 ΦΛΥΤΖ. ΟΥΖΟ

1 ΚΙΛΟ ΦΡΟΥΤΑ ΑΡΩΝΙΑ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ

5-6 ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦAΛΛΑ

2-3 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ

1/2 ΛΕΜΟΝΙ

500ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΟ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

πηγή : https://www.lifehub.gr/%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/